Laatste weken in Raglan
Door: Laurens
Blijf op de hoogte en volg Laurens
16 Februari 2009 | Nieuw Zeeland, Raglan
Hallo Belgie, ik ben elle nie vergete ze!
Het einde van mn verblijf hier in Raglan is in zicht, nog vier weken. het gaat toch wel een beetje pijn doen om het dorp en al de mensen die ik hier heb leren kennen te verlaten.
Den tijd vliegt enorm snel, cliche. Maar ik treur niet, er komt nog zoveel op me af, nog zoveel plannen, hoereeej!!!
(Wat volgt is niet bepaalt onprettig te noemen, ik zou zelfs durven zeggen, dromen zijn niet altijd bedrog!!!)
Van 13 tot 15 maart is er een groot festival in New-Plymouth, Taranaki. Het festival, WOMAD, is een concept dat ontstaan is in Australie. Het doel is de vele verschillende culturen vanover de hele wereld samen te brengen via muziek en workshops. Een beetje vergelijkbaar met Sfinx in Boechout. Een van de headliners is Ska Cubano, klink voor sommigen van jullie zeker bekend in de oren. Drie dagen feest,jihaa!
Na het festival is het plan een weekje te surfen in de omgeving van New-Plymouth. Alle surfbreaks liggen rond een gigantische vulkaankegel, Mt Egmont oftewel Mt Taranaki, beklimmen die handel. Voor de geinteresseerden, check wikipedia of tik Mt Taranaki in op Google, it's awesome!!!
Na dat avontuur, is mn bestemming Wellington, hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Daar vertrekt mn overtocht naar het zuidereiland. Dan zal het echte rondcruisen pas beginnen. Half April komt ons mama en tante els over voor een aantal weken. Da ga raar zijn :P
Vandaag heb ik mn seizoenspas online aangeschaft voor de winter in wanaka, drie maanden snowen, olee.
Voila, dat is het basisplan. Kleine wijzigingen onder voorbehoud natuurlijk.
Wat de dagelijkse sleur (woehaha) hier betreft, Ik moet toegeven dat het enige waar ik van wakker lig is,is de grote van de swell en het uur wanneer het hoogtij is. Oja ik werk natuurlijk ook 's avonds int restaurant, stress is er zelden te bespeuren. Jongens, ik heb hier al surfsessies gehad,ni normaal. Er is hier een afgelegen strand, zo'n 40 minuten rijden over ne gravelroad. Magisch!!! Samen met een koppel uit hawai, ne canadees, een Indische, ne japanner, ne nieuwzeelander, ikke en vijf voet golven, superclean, geen wind, superhelder water, vissen overal. Morgen zijn het weer net dezelfde condities, het begint weer te kriebelen. Ik zal mn best doen om het op foto te pakken, tis adembenemend!!!
Ik ga er een slot aan breien want ik zweet me hier kapot achter dien PC, kga een zwemmeke doen..
Dag lieve mensen,
cheers,
Laurens
PS: Den 21ste is het al een jaar geleden dat Hilde is weggegaan. Ik denk ook nog elke dag aan haar en ik wil toch ook nog even mn steun benadrukken voor Frank, Annemie, Leen, Bert, de ganse familie en vrienden! Ik ga zeker een kaarske voor haar branden.
Voila, dat is het basisplan. Kleine wijzigingen onder voorbehoud natuurlijk.
Dag lieve mensen,
cheers,
Laurens
16 Februari 2009 - 07:14
Marjan:
Pffff, ik lees dat hier allemaal vanop mijn stagecomputer en zie groen van jaloezie... Hier nog steeds een typische Belgische winter: kou en regen... Geniet er dus dubbel en dik van en trek veel foto's, zodat we wat kunnen meegenieten!
En doe voor mij een danske op Ska Cubano! Damn, ik zou er graag bij zijn!
xxx -
16 Februari 2009 - 08:55
Hannes:
Goe bezig daar, geniet er van maatke.
Groeten Hannes -
16 Februari 2009 - 14:14
Katrien VH:
Hey Laurens,
Wat een zalig leventje daar! En het feesten kan blijkbaar niet op, groot gelijk! Foto's zijn altijd welkom, kunnen we wat jaloers worden en verder dromen. Nog goed tappen, surfen, zonnen, chillaxen, en doe daar maar eens een daaaaaanske :-)
(en nu ff om u jaloers te maken: nog een week en ik ga skiën! joepie!)
Have fun!
xxx Katrien
16 Februari 2009 - 14:28
Ben:
Ahaaa de Laurent!
Ik volg u "avontuurtje" op en moet toegeven dat ik al ferm onder den indruk ben geweest. Pak het er goe van & geniet van elk moment!
Ik kon het toch niet laten om Mt Taranaki is door mijn internet-machine te sleuren en ik kan u zeggen da ge zeker foto's moet maken, want daar ben ik enorm benieuwd naar!
Als ge terug bent, moet ge mij uw surfmovekes maar is laten zien bij gelegenheid, maar da zal wel geen probleem zijn veronderstel ik. Dit aangezien ge u al goe aan het profileren bent als "Lord of the Board". ;)
Groeten & nog veel surf plezier!
Ben -
19 Februari 2009 - 16:22
Peter En Katie:
Hey makker, als ge is wilt bellen den 21e, doen hé, in ieder geval goede reis en geniet ervan! -
22 Februari 2009 - 09:55
Veerle:
Ej Laurens!
Dat u dromen daar dagelijks mogen uitkomen ;)
Knuffel, Verletta x