cruisen in het Zuider Eiland - Reisverslag uit Te Anau, Nieuw Zeeland van Laurens Dewilde - WaarBenJij.nu cruisen in het Zuider Eiland - Reisverslag uit Te Anau, Nieuw Zeeland van Laurens Dewilde - WaarBenJij.nu

cruisen in het Zuider Eiland

Door: Laurens

Blijf op de hoogte en volg Laurens

20 April 2009 | Nieuw Zeeland, Te Anau

Tis weeral fkes geleden maar ge weet, geen nieuws is....

Ik hoop van jullie hetzelfde!!!

Hier gaan we dan,
Na mijn stop in Wellington en de magnifieke overtocht met de ferry naar het zuidereiland begon voor mij een periode van echt alleen rondreizen voor een paar weekjes. Da was echt een zalige ervaring. Ik heb een paar tochten gedaan in en rond Abel Tasman National Park. Soms wandelde ik enkele uren zonder ook maar een levende ziel tegen te komen. Ge loopt daar dan rond te kijken en vooral ook na te denken over vanalles. Zaken waar ge in het gewone leven nie bij stilstaat. Superervaring!!!

Een tweetal weken later had ik terug nood aan wat contact en ben k op bezoek geweest bij ne maat van de Younes. Die kerel, uit het brusselse afkomstig, woont hier al zes jaar en bezigt zichzelf met het producen van Reggae. Elkaar hadden ze leren kennen toen de Younes hier een paar jaar geleden ook op reis was. Ik had de opdracht gekregen om voor hem nen omslag af te leveren en ne goeiendag te doen. Dien mens was echt ondersteboven van mijn boodschap en heeft heel den dag dat ik daar was speciaal voor zn Belgische vrienden Reggaeplaatjes gedraait in een locale bar, Rasta Fari Galanjah!!!

Van Motueka in het noorden vertrok ik naar Kaikoura om er anderhalve week te gaan werken in een hostel voor gratis accomodatie. Twee uurtjes werken en daarna poging gedaan om te gaan surfen. Het water was zo koud dat langer dan een uur niet te houden was. Wel een paar zalige sessies gehad, I was stoked!!!! Het zicht vanuit de hostel, en zeker vanuit de jaccuzzi :-P buiten was verbluffend. De zonsondergang was iedere avond een schouwspel dat iedereen op het dek van de hostel samenbracht om te kijken met open mond!!! Fotokes zal k binnekort zeker op Facebook zetten...

Nu zijn ondertussen ons mama en tante els aangekomen. Ik heb mn buske in Christchurch laten staan voor een tiental dagen. Nu zijn we ondertussen al vijfdagen aant rond cruisen in ne gloednieuwe ford focus, voor mij een beetje vant 1 uiterste int ander. De lachspieren worden hier vaak op de proef gesteld, zeker met da links rijden hier. De twee dames hadden soms toch wat moeite met aanpassen, met hilariteit en een beetje adrenaline :) tot gevolg.

We hebben al heel schoon dinges gezien, morgen rijden we naar Milford Sound, het schoonste plekske van NZ naart schijnt. Nog tot den 28ste en dan verlaten ze me om verder naar het noorder eiland te trekken. Ik ga dan mn Betsy (= mn buske) oppikken in Christchurch en dan naar Wanaka, jobke zoeken en snowen in the mountains!!!

Mannekes, ik zit al over den helft, tga vooruit gelijk ne locomotief.

Toet toet, Laurens

• 20 April 2009 - 07:13

Marjan :

Te zot wat ge daar allemaal doet op korte tijd... Hier gaat het leven zen normale gangetje en er gebeurt dus ook niet zo heel veel... Ik zit dan ook nog vollenbak in thesis-tijd, dus mijn leven is al helemaal niet zo geweldig interessant momenteel. Het doet deugd om te horen dat dat bij jou wel het geval is!
    Post nog eens wat fotootjes binnenkort he, dan kunnen we mee genieten van die zonsondergangen! En geniet van t gezelschap!
    xxx

• 20 April 2009 - 07:53

Nadia:

Amai Laurent,

Ni te geloven dat je al over de helft bent.

Lijkt me echt een leerrijke ervaring wat je nu allemaal opdoet. Je zal jezelf wel beter en beter leren kennen zeker?

Hier geniet ik da we nog is goei weer hebben, das voor ons al kweetnie hoe wa :-)

Ervaart ze nog verder en tot de volgende hé.

Dada

Nadia
    x

• 20 April 2009 - 10:51

Eveline:

Hey laurens,

Ben blij te horen dat het goed met je gaat daar. Kan wel geloven dat je na twee weken alleen rondtrekken, behoefte hebt aan wat gezelschap! Het is dan waarschijnlijk ook het perfecte moment van de mutti's om je een bezoekje te brengen. :-)

Ik zou zeggen hou ze daar een beetje op het juiste pad (aan de linkerkant van de weg dan weliswaar ;-)), verzorg ze goed en geniet nog van het rondreizen.

xxx

Eveline

• 20 April 2009 - 16:22

Sander:

manneke toch. Wat een leven daar. En zo blijkt ook uit het lichaamsgewicht heb ik vernomen. Toch raar, want ge zijt toch constant aan't bewegen dacht ik.
    Verdomme, moet gaan eten.
    ik hoor je nog makker ! !

Geniet er nog van, en de groeten aan de mama !

• 20 April 2009 - 18:56

Peter Vdb En Katie :

Hoi Laurens mijne beste makker, ik moet zeggen dat ik toen je mams vertok, ik toch even bezorgd was met die berichten uit de media van bangkok, maar voila, ik ben blij dat ze goed is aangekomen!!! Heh, hoe is het met den bierbuik momenteel, toch nog geen striemen? Ik volg je reis en we denken vaak aan u!!! ciao!!!!

• 21 April 2009 - 08:48

Kristof Evers:

Ja, den tijd vliegt as ge u amuseert he maat, terwijl het voor mij een eeuwigheid geleden is toen we je op de vlieger gingen zetten! Nog een dikke twee maand se, en dan ist onzen toer. Alles ligt zo goe als vast, al zijn we der nog nie helemaal uit wa we nu juist allemaal willen bezichtigen en meemaken, want der is zoveel te doen en we hebben jammer genoeg vrij weinig tijd. Enfin, één ding sta vast en da is da we samen stevig gaan tracken op't Zuidereiland. Voor ne redelijke prijs kunt ge immers al een schoon helicopter-dropke doen, inclusief brunch op de summit!!! Laurens, blijven gaan en genieten mè volle teugen!

• 21 April 2009 - 18:49

Katrien:

Hey Laurens en tantes!

Heel veel plezier ginder!
    geniet van dit grote avontuur!

groetjes
    Katrien & co

• 24 April 2009 - 06:57

Linda C:

man man man ... t is duidelijk te merken dat je er vollen bak van geniet ! We vrezen al een beetje dat Belgie en Wijnegem te klein voor je zullen zijn.Maar ook al is t ginder overduidelijk onbeschrijflijk mooi , wij genieten er hier nu toch ook een beetje van dat de zon schijnt, en t gras groen is en de blaadjes van de bomen ook en de merels fluiten en de bloemekes komen open.... dus : enjoy the trip anyway anyhow , but come back safe (and fat? ) into the arms of all your friends in Littleshirt belgium xx

• 30 April 2009 - 21:14

Peterke En Katieke:

Hoihoi Hier wij tweetjes nog eens, echt fijn te horen op facebook van uw mams dat alles keisuper gaat daar, hang daar het varken wel niet te hard uit met jullie drietjes want je weet, de varkensgriep is in het land! We missen u intussen hard, inderdaad is een pintje pakken in de week dat is is max, bijbabbelen en dit ent geen, we hebben nu samen een lekker lang weekend en halen daar alles uit, have fun en vele groetjes

• 01 Mei 2009 - 14:30

Koen:

Hey Lorent,
    Ge weet dat ge voor extra kilo's op het vliegtuig geld moet opleggen é! Gisteren Wijnegem Zapt, for old time sake nog is veel (oude) bekende gezichten gezien. En nu aan het afzien, amai ... Geniet jij er ook van é maat!! groeten!