Eindelijk weg uit de grootstad - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Laurens Dewilde - WaarBenJij.nu Eindelijk weg uit de grootstad - Reisverslag uit Paihia, Nieuw Zeeland van Laurens Dewilde - WaarBenJij.nu

Eindelijk weg uit de grootstad

Door: Laurens

Blijf op de hoogte en volg Laurens

30 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Paihia

Hallo iedereen,

Na veel te lang te blijven plakken in Auckland ben ik dan toch weg geraakt met mijn nieuwe aanwinst. Ik heb nog een hoop problemen gehad met de geldtransfer voor het busje, tis geen supercoole van maar het heeft een 4x4 en das toch vrij belangrijk als ge hier het een en het ander wil zien. De verkoper was een tsjechische backpacker, heel vriendelijk
t.o.v. mij maar niet vol lof over Nieuw Zeeland omdat hij geregeld problemen had met Maori. Blijkbaar zitten de meeste Maori in het noorden in een heel lage sociale klasse waardoor er weinig over werk beschikken en dat resulteerd dan in
criminaliteit. Het is hier echt een groot probleem want als je aan een gewone Nieuw-Zeelander vraagt waar je best niet komt, duidt die meteen een aantal dorpen aan op de kaart waar je als backpacker beter niet komt. Ik was redelijk ontzet want ik dacht dat Nieuw Zeeland echt een veel veiliger land zou zijn. Hoe meer je naar het zuiden trekt hoe minder de kans op incidenten. Het badplaatsje Paihia waar ik nu zit is vrij idylisch, aan een grote baai met allemaal kleine eilanden. De mensen van de hostel hier zijn super vriendelijk. Ik hoop hier zo snel mogelijk andere backpackers te leren kennen om samen verder te trekken en excursies te doen. Het plan is nu om morgen een zeilboot te nemen en de baai te verkennen. Foto's volgen binnekort!!!

Ciao Laurens

• 30 Oktober 2008 - 06:58

Annemie:

Pfffieeuuuwww Laurens ! Wat klinkt dat allemaal spannend ! Zij voorzichtig hé en ja ... zoek maar wat andere globetrotters om samen mee op te trekken ! En ondertussen genieten, hé ! Succes !

• 30 Oktober 2008 - 08:40

Wimmel:

Have fun on tzie bowat hé Laurens! enneu kan ni wachten op de foto's!

W

• 30 Oktober 2008 - 10:17

Mama:

Eindelijk ligt nu NZ voor je open !! Voorzichtig zijn en genieten !!

• 30 Oktober 2008 - 10:27

Elise:

Hey broer, al meer dan een week ben je weg en je hebt al zoveel gedaan. Er komen nog zo veel dingen die je kan gaan doen. Nu begint het echt voor jou! Voorzichtig!
    DIkke kus, je zus X

• 30 Oktober 2008 - 12:53

Bros:

let the show begin zou ik zeggen!

NZ staat voor fenomenale natuur natuurlijk. trekt er zeker en vast hopen foto's van; das plezant voor ons, maar ook fijn om later van uw reis na te genieten. zo ben ik de laatste dagen al 5 keer door mijn foto's van canada gegaan. steden kunnen interessant en comfortabel zijn (geniet nog van die douches!), maar de natuur is de place to be!

pak het ervan makker!

ps: de (slechte) maori's zijn watjes! ... maar mijdt ze toch maar, ze hebben het thuisvoordeel hé; beetje zoals Den Antwerp op Den Bosuil ... unbeatable!

• 30 Oktober 2008 - 20:19

Marjan:

In Australië is er blijkbaar hetzelfde probleem met de aboriginals... Die locals toch... Zoek inderdaad maar nen buddy om mee op te trekken, want alleen is natuurlijk maar alleen!
    Maar laat die onheilspellende berichten niet aan uw hart komen, gevaarlijke plekjes zijn er ook in België en met een beetje voorzichtigheid zal je zeker ver komen zonder problemen!
    Enjoy!
    xxx Marjan

• 31 Oktober 2008 - 09:44

Kristof Evers:

Amai, das wat anders dan 8u per dag achter de computer zitten ... :s! Ik peins da ge op die twee weken al meer hebt gezien dan ikke in heel de oktobermaand!!! Just keep on moving en nie al te zeeziek he maat ;)

• 31 Oktober 2008 - 10:04

Sara:

haai matetekeej!
    Geniet er kei hard van Laurent! Uw verhaaltjes klinken al bangelijk! Ik ga nu is op facebook kijken maar ben bang dak dan helemaal groen van jaloezie gaan zien :)
    Amuseer u daar! xx